Else Sofie Ruud

Hovudstillar 2022

Else Sofie Ruud

Hovudutstillar 2022

Else Sofie Ruud, fødd 1957 og busett i Oslo. Har gått 4 år på Asker kunstfagskole i Heggedal, på figurativ linje, med lærar Morten Reigstad. Har også delteke på kurs hos Jan-Ove Tuv, Carl Martin Sandvold, Kari Kolltveit, Ingrid Thortveit, Helene Knoop, Dag Vatle.

Else Sofie Ruud er oppteken av menneske. Kva dei uttrykker i kroppsspråket, stemningar i smerte, glede og frustrasjonar. I kjernen av kunstnarskapen er det den menneskelege hjernen som fascinerer henne. Frå ho var ganske lita, har ho skissa menneske som har komme hennar veg, på jobbmøte, på gata.

Ruud arbeider i olje, men har dei siste åra også arbeidd mykje med akvarell. Det ho gjerne vil uttrykke, er nokre stemningar til dei som ser bileta. Det levande livet i bileta er viktig for henne.

Jeg var tidlig interessert i å tegne, og det var ikke tilfeldig at jeg valgte typograf-yrket. Men det var først da jeg var rundt 50 at jeg skjønte at malerinteressen var noe jeg ville utvikle videre, ta utdanning og bruke mye tid på, sier Ruud.

– Jeg tenkte at sekstiåra er mulighetenes tiår, og det ville jeg utnytte

- Else Sofie Ruud
Else på facebook
Else Sofie Ruud
DefaultDefaultDefaultDefaultDefaultDefaultDefaultDefaultDefault