Rivedal galleri
Hyllset | Dalsfjordvegen 2527 | 6982 Holmedal +47 9950 0883

Bente-Linn Bergene Huseby

Hovudustillar sommaren 2015

Bente-Linn Bergene Huseby

 

Bente-Linn Bergene Huseby er fødd i 1956, i Sandefjord. Ho er busett på Nøtterøy, og har atelier både heime og på Olsgård Atelierfellesskap.  Medlem NFUK (Norsk Forening for Uavhengige Kunstnerer)

UTDANNING

Høgskolen i Oslo, avdeling for estetiske fag : Hovudfag i forming/kunst og design 2004. Hovudfagsoppgåva er teken på bilete med relieffverknader laga av plastiske massar ; ”Fra egg til aske, en masseproduksjon”. Her vart alt frå knust eggeskal, papir, mose, skjel og kaffegrut til aske brukt. Alt som vart blanda inn i limet var gjenbruk eller såkalla verdilaust materiale.
Høgskolen i Vestfold: 2 år forming/kunst og handverk med fordjuping i bilete, skulptur og kunsthandverk/bruksform.
Vestfold Husflidsskole: 1-årig vev, der teikning/komposisjon  og fargelære var ein viktig del av utdanninga.

OM BILETA
«Jeg maler for det meste på rekved som jeg finner i strandkanten. Trebitene ligger inne til de er helt tørre, noen ganger i flere år. Så blir de pusset og klargjort for maling. De største rekvedene blir som regel malt med akryl, de små med gouache. Jeg har alltid en plan når jeg begynner å male, vet hva bildet skal handle om. Ofte kommer motivet fra møter med mennesker, samtaler, eller de er inspirert av dikt, musikk. Havet, og i det hele tatt naturen er en annen inspirasjonskilde. Flere av motivene handler om å verne naturen.

Fargene og fargenes symbolske betydning betyr mye for meg. Det samme gjelder figurene, ofte mennesker med dyriske trekk eller dyr med mennesketrekk. Komposisjonen i bildet og kontraster er også viktige elementer. Jeg kaller disse rekvedbildene for veggsmykker  (det ligger noen av disse på nettet). Bildene er poesi uten ord».

BOK
Gav ut diktboka  «Stig ned  stig opp2 på Liv Forlag mai 2012, illustrert.  Ei bok som handlar om havet, menn, månen, årstider. Ho handlar om livet.

Illustrert ei barnebok; «No kan du sove, vesle gut», kjem ut til hausten på Liv Forlag.   Illustrert diktbok for Hans Høimyr,Porsgrunn, «Hender som møtes», som kom ut oktober 2014.

UTSTILLINGAR
Separatutstillingar:
Rikshospitalet, Poliklinikken, Oslo nov. 2013 – okt. 2014
Galleri Bro, Tjøme. september 2012 og april 2015
Cafe M, Tønsberg. Høsten 2011
Høgskolen i Vestfold, avd. for lærerutdanning 2009
”Den Glade Vandrer”, Fossnes Kunstnerlandsby, Stokke 2008
Risør Kunstforum 2005/2006
Roche legemiddelfirma Oslo 2005/2006
Galleri Belleveu, Teie, Nøtterøy 2002
Fossekroa Lardal  2002 (1994 – 2000)
Kafferiet i Horten 2001
Høgskolen i Vestfold, Bakkenteigen, månedens kunstner 2000
Kongsgården Café og Galleri, Tønsberg 2000
Høgskolen i Vestfold, avd. for lærerutdanning 1999

Gruppeutstillinger
Sandnessjøen, mars/april 2015, ”Tre kunstnere”
Nesodden nov.2013 ”Kvinnene” (4 kvinnelege kunstnarar)
Kystkultursenteret i Tønsberg. Galleri Sjøfuglen, Hvasser, Tjøme. Galleri Trommereisen, Tjøme. Gamle Holhjem skole, Brunlanes. Galleri Zac, Tønsberg. Nauen klokkestøperi, Tønsberg. Galleriet på Varild, Larvik. Keramikkhuset på Fossnes, Stokke. Galleri Mistral, Tønsberg, Olsgård Atelierfellesskap

Kollektivutstillinger
Galleri Fold, Fossnes Kunstnersenter. Galleri Gohli, Tønsberg. Galleri Duken, Nøtterøy. Tønsberg kunstforening. Galleri Agn, Eidsfoss. Nøtterøy Kunstforum. Nøtterøy. Galleri Mistral, Tønsberg.