Bente Kystad Syr

Bente Kystad Syr

HOVUDUSTILLAR 2014

Begynte kunstnarkarriera si som aktmodell på ein gard i Bærum for ca 20 år sidan og oppdaga der kor fantastisk det er å male med akryl.

Bente starta å male for alvor i 2004 og er utdanna biletkunstnar fra Nydalen kunstskole. Har delteke på fleire juryerte utstillingar og har hatt ei rekkje separatutstillingar. Har fått rettleiing av Henriette Finne, Peter Esdaile og Per Morten Karlsen, og har gått fleire kurs hos ulike kunstnarar.

Juryerte utstillingar:

  • Buskerud Bildende Kunstneres Novemberutstilling, Paviljongen Drammen Museum, 2013
  • Frogn Kunstforening, konkurranse og utstilling, 2012 (vann med eit orig. lito HC –«Jellyfish»)
  • NFUK Follo, Medlemsutstilling i Galleri D6, Ås, 2012
  • NFUK Småbildeutstilling i Galleri OMK, 2012
  • NFUK Landsutstilling i Stavern, 2012
  • NFUK Landsutstilling i Oslo Rådhus, 2011
  • Juryert medlem av NFUK – Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere og sat i styret i to periodar. Har utdanning som grafisk designar og it-kandidat.

DETTE SEIER KUNSTNAREN OM SEG SJØLV:

«Jeg maler fargerike bilder med ulike teknikker. Motivene mine blir gjerne litt blandingsfabel og jeg maler med akryl. Når jeg er ferdig med et maleri og begynner på neste, så følger ikke disse noen røde tråder – derav navnet på nettsiden/galleriet mitt (Uten en rød tråd)».

«Mine teknikker: Akryl på papir, lerret og plexiglass:

Jeg maler mest på blindrammer og bruker akryl, blekk og noen ganger litt mixed media. Jeg bruker mye farger og det er fargene som står mest i fokus. Motivet kommer litt hesblesende etter og legger seg på plass etter hvert som prosessen går fremover.

Jeg maler også på baksiden av plexiglass. Dvs jeg må tenke bakover – fordi det første strøket – er nettopp det som synes – det som ligger fremst i bildet. Jeg maler i tynne tynne strøk – lag på lag, nærmest som en akvarell. Jeg har som regel ikke noe ide med ferdig produkt, men ser på prosessen som en lek med farger. Det som skjer det skjer. Noen ganger prøver jeg meg på noen bestemte motiv, men ferdig resultat blir aldri som planlagt.

Når jeg føler at bildet er ferdig, dekker jeg med heldekkende akrylmaling og så limer jeg på lister. Listene bidrar til at bildet står litt ut fra vegg og skaper en litt svevende følelse. Selv om jeg bruker lysekte farger, anbefaler jeg ikke at bildet blir hengende rett i sollyset.»

Bente Kystad Syr

Bildegalleri

DefaultDefault